Julisteet

Julisteet ovat varmaankin yleisin ja kustannustehokkain tapa saada haluttu asia näkymään mahdollisimman monelle. Julisteita löytyy liikkeiden näyteikkunoista, messuilta, tapahtumista ja vaikkapa kaupan edessä olevista a-standyistä.

Yleisiä julisteiden kokoja ovat esimerkiksi A2 (42 x 59,4 cm), A1 (59,4 x 88 cm) ja A0 (88 x 1188 cm). Mutta koska julisteet tulostetaan rullamateriaalista leveillä tulostimilla, kokoa rajoittaa oikeastaan vain rullan mitat.

Julistemateriaaleja on paljon erilaisia, tavallisimmin juliste tulostetaan julistepaperille tai sään kestävälle PP-muovimateriaalille. Esimerkiksi a-standyn julistemateriaalin on hyvä olla säänkestävää, jotta juliste säilyy hyvänä kosteissakin olosuhteissa. Kun käytetään sään kestävää julistemateriaalia, julistetta ei tarvitse laminoida erikseen.

Julisteita ovat myös esimerkiksi ravintoloiden valotauluissa olevat menuvaihtoehdot tai kaupassa hyllyn päällä valotaulussa olevat tuotepromootiojulisteet. Valotauluissa olevat julisteet tulostetaan läpikuultavalle valotaulujulistemateriaalille.

 

Ohjeita painovalmiin aineiston tekemiseen ja meille toimittamiseen.