Efektit

Painotuotteisiin voidaan viimeisenä silauksena lisätä näyttäviä ja käytännöllisiäkin efektejä sekä viimeistelyitä.

Näyttäviä efektejä ovat folioinnit, kohdelakkaukset ja koho- / upotuskuvioinnit (preeglaukset). Painotuotteet kuten käyntikortit, kutsukortit ja kirjan sekä esitteen kannet voidaan päällystää erilaisilla laminoinneilla. Laminointi on paitsi hyvän näköinen (kiiltävä tai matta laminointi) myös mukavan tuntuinen (Soft Touch -laminointi). Laminointi lisää myös tuotteen kestävyyttä ja laminointi hylkii likaa.

 

Kulta- tai hopeafoliointi, kiiltävä metallinen väri. Nämä folioinnit voidaan tehdä myös pieniin painosmääriin. Jos pienen painosmäärän foliointi tulee kuvan tai väripinnan päälle, pitää folion alle laittaa Soft Touch -laminointi

Valkoisella folioinnilla saadaan teksti näkymään esimerkiksi mustassa paperissa. Valkoinen foliointi voidaan tehdä myös pieniin painosmääriin.

3d-hologrammifoliointi, näyttävä hologrammikuvio, joka näyttää leijuvan tuotteen pinnan yläpuolelle. Tämä foliointi on nähtävä omin silmin, kuvassa efekti latistuu. 3d-hologrammifoliointi toimii parhaiten mustassa tai tummassa väripinnassa.

Kohdelakkaus on läpinäkyvä kiiltäväpintainen lakkaus tietyllä alueella tai vaikka tekstissä.

Relief-kohdelakkaus on sama kuin kohdelakkaus, mutta Relief-kohdelakkaus on paksumpi

Koho-/upotuskuviointi, eli preeglaus luo tuotteeseen arvokkaan vaikutelman. Preeglaus voi olla pienimuotoinen logon preeglaus käyntikortin kulmassa tai suuren alueen preeglaus esimerkiksi kirjan kannessa. Preeglauksessa on huomioitava, että esimerkiksi käyntikortissa preelaus on toisella puolella koholla ja toisella puolella kuopalla.

Laminointi tarkoittaa tuotteen koko yhden puolen peittämistä laminoimalla. Laminointikalvoja on erilaisia, kuten kiiltävä, matta ja Soft Touch. Soft Touch -laminoinnissa on pehmeä ja samettinen pinta, eikä Soft Touch -laminointiin jää sormenjälkiä.

Kulmien pyöristyksellä on helppo saada esimerkiksi käyntikorttiin tai kutsukorttiin lisää tyyliä. Ei ole pakko pyöristää kaikkia kulmia, vaan voi pyöristää vaikka vain yhden kulman. Tai kaksi.